Groep 1-2

Februari 2017

Piramide:Thema ochtend

Onze eerste thema -ochtend van 7 februari was geslaagd. Ouders waren enthousiast en stonden er niet bij stil dat simpele zaken dingen uit het dagelijks leven zo belangrijk zijn in de ontwikkeling van hun kind. Ook hebben wij extra aandacht besteed aan “Taal voor kleuters “waarbij de ouders de leerlijnen van de taalontwikkeling konden volgen.
Wij hopen bij de volgende thema- ochtend meer ouders te bereiken. Hier volgen de data van de thema-ochtenden .

Datum

Thema

onderwerp

Dinsdag 7 maart

Wonen

Rekenen voor kleuters

Dinsdag 21 maart

Lente

Kind en media

Dinsdag 11 april

Verkeer

woordenschat

Dinsdag 30 mei

Kunst

Interactief voorlezen

Dinsdag 4 juli

zomer

Uw kind gaat naar een andere groep

 

Januari 2017

Uitje naar IKEA

Op donderdag 26 januari 2017 zijn de groepen 1/2 en 3/4  samen met 10 vrijwilligers op pad geweest naar IKEA. De groep vertrok om 9.45 uur van school. Het is een leuke wandeling geweest van ongeveer 15 minuten. De school heeft voor een heerlijk IKEA ontbijt gezorgd. Hierna was er geen mogelijkheid voor de leerlingen om in de ballenbak te spelen. Op de terugweg was het heel gezellig. Dit komt doordat de groep hele vrolijke en leuke liederen zongen. Deze dag was een hele belevenis voor deze twee groepen.

November 2016

Deze 3 weken werken wij met het thema eten en drinken. De huishoek in de klas is ingericht als supermarkt. Naar aanleiding hiervan gaan wij donderdag 17 november met de groep en een aantal begeleiders naar de Vomar in Holendrecht.  Vooraf hebben wij een boodschappenlijst gemaakt. Wij hebben gekozen om fruit te halen zoals: komkommer- ananas- mandarijn -appel-druiven en banaan. Het doel van deze les is om  de kinderen  verschillende afdelingen te  laten zien, benoemen en wat je er kunt kopen.  Als wij in de supermarkt aankomen mogen er nog 3 kinderen een boodschappenmandje dragen. Er is een kind uitgekozen om af te rekenen bij de kassa. Als wij weer op school zijn zullen de kinderen zelf van het fruit dat wij gehaald hebben, lekkere fruitstokjes maken. Het was een leerzaam uitje.


 

Oktober 2016

HET WAS WEER ZOVER dit schooljaar! Op 7 oktober heeft groep 1 en 2 samen met twee juffen en één begeleidster  een herfstwandeling gemaakt. Het doel hiervan was om kinderen ervaringen te laten opdoen over de herfstsfeer buiten. Ook konden zij ontdekkingen doen over de natuur en weersomstandigheden ter plekke.  Allereerst zijn wij naar het buurthuis van Holendrecht gelopen, waar wij op het plein heel wat eikels hebben verzameld. Gelukkig hebben wij tussen de woningen ook genoeg kastanjes gevonden. De kinderen konden diverse veranderingen aan de bomen waarnemen en ook was er ruimte voor een praatje. Na een uur kwamen wij met zakken vol takken, eikels, bladeren, besjes, vijgen, kastanjes en bolsters terug naar school.

 

September 2016

  

WEET U DAT er één leerling in groep 2 reeds kan lezen en alle oudste jongens tot 20  kunnen tellen? In de grote kring hebben wij allemaal onze naam in stukjes kunnen klappen. Tijdens het interactief voorlezen oefenen wij voorlopig met 2 picto’s. Deze groep heeft samen met de juf de klassenregels gemaakt. De groep groeit, dus zitten er nu 12 leerlingen in waarvan 5 jongens en 7 meisjes. Vooral in groep 2 zijn de leerlingen reeds zelfstandig. In week 37 starten wij met het thema “mensen”.

Juf Monique en juf Muriël doen hun best om een gezonde sfeer in de groep te creëren voor iedereen.

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl